Karakteristike

Materijali

  • Primarne sirovine: LDPE/HDPE
  • Kombinovane sirovine: EVA/EVOH/PP/LLDPE/mLDPE
  • Masterbač:  A-Schulman, Kingfisher, Chrostiki, Global Color, Zvezda Helios

Dimenzije:

  • Prema potrebama naručioca

Opcije

  • Sjajna, mat ili polumat površina po zahtevu naručioca.
  • Transparentna ili neprovidna folija.
  • Boja po izboru prema RAL ton karti.

Namena

Reklamne kese

Izrada svih vrsta šuškavih (HDPe) i glatkih (LDPe) kesa u svim bojama, veličinama i debljinama, sa ojačanom i banana ručkom i faltom na dnu. Mogućnost štampe. Kese su proizvedene od polietilenske folije visoke gustine, što garantuje čvrstinu i trajnost. Ručka za nošenje moze biti prorezana ili zavarena, a bočno slaganje moze imati i faltu. Isporučuju se u paketima, grupisane prema želji naručioca.

Kese za široku upotrebu

Kese tregerice, kese za zamrzivač, mesarski papir, vreće, dzakovi. Šuškavi i glatki, u svim dimenzijama i bojama, sa ili bez štampe. Kesa je takođe proizvedena od polietilenske folije visoke gustine. Uprkos smanjenoj debljini materijala, kesa ima odličnu čvrstinu i trajnost, za šta je zaslužna konstrukcija krojenja i formiranja folije. Isporučuju se u paketima ili na beskonačnoj rolni, grupisane prema želji naručioca.

HDPE

HDPE se definiše gustinom koja je veća ili jednaka od 0,941 g/cm3 . HDPE ima nizak stepen sastava, što kao posledicu imu jake medumolekulske sile i potrebno je uložiti velike napore prilikom istezanja. HDPE je neproziran.

HDPE se proizvodi od sirove nafte. Potrebno je 1,75 kg sirove nafte da bi se dobio jedan kilogram HDPE.

HDPE može da izdrži veće temperature, u odnosu na LDPE. Tako da može izdržati temperaturu od 120 oC u kratkom periodu, a 110 oC u stalnom zagrevanju.

U procesu proizvodnje folija i kesa, u početnom stadijumu, bitno je naglasiti da se HDPE koristi u čvrstom agregatnom stanju i to u vidu granula. Otuda i ime granulat, koje se široko koristi kod nas. Takođe, potrebno je još reći da se za folije i kese od ovog tipa koristi termin šuškava folija odnosno šuškava kesa.

LDPE

LDPE se definiše gustinom opsega od 0,910 do 0,940 g/cm3 . LDPE ima visok stepen sastava i dugačak lanac jedinjenja, što znači da lanac nije u vidu kristalne strukture. Zbog toga, LDPE, ima slabe međumolekularne sile. Posledica ovoga je što za LDPE treba uložiti manje napore prilikom istezanja, što ga na drugoj strani čini više elastičnim.

LDPE može da izdrži temperaturu od 80 oC pri stalnom zagrevanju i 95 oC u kratkom intervalu. Proizvodi se i u providnoj varijanti.

U procesu proizvodnje folija i kesa, u početnom stadijumu, bitno je naglasiti da se LDPE koristi u čvrstom agregatnom stanju i to u vidu granula (slika). Otuda i ime granulat, koje se široko koristi kod nas. Takođe, potrebno je još reći da se za folije i kese od ovog tipa koristi termin glatka folija odnosno glatka kesa.

Kontakt informacije

Roloflex doo
Rudničke vojske 10
32300 Gornji Milanovac
Srbija

Predstavništvo Beograd-Voždovac
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

CompanyWall Business