KESE
FOLIJE
VREĆE
PE TABACI

Usavršili smo
tehnologiju proizvodnje

 
Proizvodimo širok spektar visokokvalitetnih  
proizvoda za vaše potrebe.Kako smo se razvijali

Prva faza 1994 - 2003,

Preduzeće „ROLOFLEX“ osnovano je 02.08.1994. Cilj osnivanja bio je bavljenje proizvodnjom ambalaže za manje pak centre i pržionice kafe, što je u tom periodu bilo izuzetno atraktivno. Prilagođavanje zahteva tržišta je dovelo do potrebe za nabavku linije za ekstrudiranje Pe filma tako da smo 2003. godine krenuli sa novim programom. To se pokazalo kao dobar potez. Uz to smo, naravno, ostali prisutni i u oblasti štampe i konfekcioniranja.

Druga faza 2003-2009.

Proizvodnja i prodaja polietilenske folije, termoskupljajuće monofolije, kesa, vreća kao i tabaka koji se plasiraju u firme iz oblasti prehrambene industrije, zanatske radnje, poljoprivredna gazdinstva, kako na teritoriji naše zemlje, tako i na teritoriji Crne Gore, Hrvatske, BiH, Makedonije, Ruske Federacije, postala je glavna delatnost našeg preduzeća. Pre svega, insistira se na ključnim elementima kao što su kvalitet, cena, usluga. Razvoj firme usmerava se na proširenje proizvodnih kapaciteta, nabavku mašina, otvaranje novih radnih mesta. Sada imamo čak pet linija visokog kapaciteta i odličnog kvaliteta. Ukoliko signali sa tržišta budu povoljni, u planu je i nabavka petoslojnog koekstrudera za proizvodnju visokobarijernih višeslojnih filmova. Pored toga, posedujemo i četiri mašine za flexo štampu. Takođe smo svoju proizvodnju upotpunili sa devet mašina za konfekcioniranje svih vrsta kesa, vreća, tabaka. Jedna od prednosti našeg preduzeća je proizvodnja biorazgradivih kesa, kao i mogućnost recikliranja svih vrsta polietilena.

Prednost u odnosu na konkurenciju je zaokruženost procesa proizvodnje, samim tim i uštedama na vremenu, putnim troškovima što se bitno odražava na cenu proizvoda. Takođe, dugogodišnje radno iskustvo radnika i menadžerskog tima se pozitivno odražava na kvalitet proizvoda, koji je možda najvažnija prednost koja bi se mogla istaći. Na njoj se gradi poverenje kupaca koji, šireći svoje zadovoljstvo, šire i dobru reklamu proizvodu.

2009. godina

Dobijanje servitikata za primenu biorazgradive tehnologije u procesu proizvodnje


ROLOFLEX je dobilo sertifikat za proizvodnju biorazgradivih kesa i postalo dobavljač projekta „Za bolje navike“. Biorazgradive kese ne remete zivotnu sredinu i nisu opasne za ljudsko zdravlje, mogu se koristiti u kontaktu s namirnicama. Vreme koje je potrebno za razgradnju ovih kesa je 4 godine, dok je za plastične potrebno 400 godina. Tanje su od plastičnih i mogu biti providne i u boji, raznih dimenzija, sa i bez štampe.

Karakteristike

Materijali:
Primarne sirovine:
LDPE/HDPE

Kombinovane sirovine: EVA/EVOH/PP/LLDPE/mLDPE

Masterbač:
A-Schulman, Kingfisher, Chrostiki, Global Color, Zvezda Helios

Dimenzije:
Prema potrebama naručioca

Opcije
Sjajna, mat ili polumat površina po zahtevu naručioca.
Transparentna ili neprovidna folija.
Boja po izboru prema RAL ton karti.

HDPE

HDPE ima nizak stepen sastava, što kao posledicu imu jake medumolekulske sile i potrebno je uložiti velike napore prilikom istezanja. HDPE je neproziran.

HDPE može da izdrži veće temperature,
u odnosu na LDPE. 

U procesu proizvodnje folija i kesa,
u početnom stadijumu, bitno je naglasiti da se HDPE koristi u čvrstom agregatnom stanju i to u vidu granula.

Otuda i ime granulat, koje se široko koristi kod nas. Takođe, potrebno je još reći da se za folije i kese od ovog tipa koristi termin šuškava folija odnosno šuškava kesa.

LDPE

Za LDPE treba uložiti manje napore prilikom istezanja, što ga na drugoj strani čini više elastičnim.

LDPE se proizvodi se i u providnoj varijanti.

U procesu proizvodnje folija i kesa, u početnom stadijumu, bitno je naglasiti
da se LDPE koristi u čvrstom agregatnom stanju i to u vidu granula. Otuda i ime granulat, koje se široko koristi kod nas.

Takođe, potrebno je još reći da se za folije
i kese od ovog tipa koristi termin glatka folija odnosno glatka kesa.

REFERENCE

Kontakt Info

Adresa:

Roloflex d.o.o.
Rudničke vojske 10,
32300 Gornji Milanovac
Srbija

Predstavništvo Beograd-Voždovac
Maja Dosković: +381 62 607 011
e-mail: maja.doskovic@massa.rs

Radno vreme:
Ponedeljak - Petak: 08:00h - 16:00h

Kontakt:

Centrala: +381 32 720 535; Fax: +381 32 717 688
e-mail: office@roloflex.rs

Komercijala:
Miloš Ivezić: +381 69 618 280
e-mail: milos.ivezic@roloflex.rs

Goran Markeljić: +381 63 607 602
e-mail: goran.markeljic@roloflex.rs

Finansije: +381 62 607 025
e-mail: goran.kovic@roloflex.rs